A.O.Kavala Internet Fan Club

10.07.07
Στάλθηκε τελικά η πολυθρύλητη εξουσιοδότηση για την παραχώρηση του 90% των μετοχών της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ σε οποιονδήποτε Καβαλιώτη επιχειρηματία. Την εν λόγω εξουσιοδότηση υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ι.Ακτύπης, όπου τονίζεται ότι αυτός που θα πάρει δωρεάν τις μετοχές θα αναλάβει και όλα τα έξοδα-χρέη της ομάδος. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ο προτελευταίος όρος που απαλάσσει το μέχρι πρότινος ΔΣ από πάσα ευθύνη, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει μέγα εμπόδιο για κάποιον επιχειρηματία που θα θελήσει να πάρει τις μετοχές στα χέρια του! Μπορεί αρκετοί δημοσιογράφοι και ειδήμονες του ΑΟΚ να δήλωναν με περισσό θάρρος ότι η ομάδα είναι καθαρή και δεν χρωστάει αλλά αυτό μπορεί να το βεβαιώσει μόνο κάποιος σοβαρός άνθρωπος που θα ελένξει όλα τα βιβλία της ΠΑΕ! Όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του Κ.Σιμιτσή στο Studio 7 δεν πρόκειται για νομότυπη εξουσιόδοτηση αλλά για ένα παλιόχαρτο που δεν έχει καμμία ισχύ! Αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και δυσκολεύει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης, την στιγμή που κάθε ώρα που περνά είναι πολύτιμη για το καραβάκι!

Στο μεταξύ σχετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γ.Παπανδρέου σε τοπικό κανάλι, όπου δήλωσε ότι ο Μ.Ψωμιάδης του υποσχέθηκε ότι θα του μεταβιβάσει τις μετοχές. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας ότι αν γίνει αυτό, τότε στόχος τους θα είναι να νοικοκυρέψουν την ομάδα και να αποκτήσουν παίκτες και τεχνικό τιμ από το Ν.Καβάλας ενώ διεμήνυσε ότι δεν θέλουν μαζί με τον κ.Βλάχο να είναι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές της ΠΑΕ. Όπως είπε θέλει να γίνουν όλοι οι Καβαλιώτες μέτοχοι σε αυτό και πρωταγωνιστές και αυτό είναι το όνειρο του!

Πλέον αν η αυτή η εξουσιοδότηση γίνει αποδεκτή, είναι στο χέρι του Δημάρχου Καβάλας να βρεθεί ο ανάδοχος του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδος και προς αυτό τον τομέα συνεχίζονται οι επαφές τόσο του ιδίου όσο και των Παπανδρέου-Βλάχου. Ερωτηματικό αποτελεί βέβαια το κατά πόσον είναι γνωστό το ύψος του χρέους που θα κληθεί να αναλάβει ο πιθανός ανάδοχος των μετοχών αλλά και το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ελένξει το ύψος του συνολικού χρέους, καθώς ο χρόνος σφίγγει σαν θηλιά στον λαιμό της αγαπημένης μας ομάδος. H ανακοίνωση ακολουθεί αναλυτικά παρακάτω: “Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Ιωάννης Ακτύπης του Διονυσίου, κάτοικος Αθηνών, οδός Θέσπιδος 4 Πλάκα, κάτοχος του υπ’ αριθμόν Χ 836847 Δελτίου Αστυν. Ταυτότητος, εκδοθέντος από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου την 14/11/2003, δηλώνω τα ακόλουθα:

Υπο την ιδιότητα μου ως Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, και έχοντας ειδική εντολή και εξουσιοδότησιν από το 90% των μετοχών της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, οι οποίοι θα παραδώσουν άνευ ανταλλάγματος τις μετοχές τους εις τον κ. Δήμαρχο Καβάλας, εξουσιοδοτώ τον Δήμαρχο Καβάλας αξιότιμον κ. Κωνσταντίνο Σιμιτσή, όπως ανεύρει το πρόσωπον που θα μεταβιβασθούν οι εν λόγω μετοχές.

Οι μετοχές θα μεταβιβασθούν άνευ ανταλλάγματος υπό τους ακόλουθους όρους:

Α) η μεταβίβασις των θα γίνει εις οποιονδήποτε επιχειρηματία Καβάλας, κάτοικον Καβάλας και καταγωγής Καβάλας.

Β) Ο αποκτών άνευ ανταλλάγματος τις ως άνω μετοχές, θα απαλλάξει όλα τα μέλη της παρούσης διοικήσεως της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ από οποιανδήποτε οφειλή προς το ΙΚΑ, η οποία είναι σημειωτέον περίπου 45.000 ευρώ δια το διάστημα που αυτή ήτανε διοίκηση, ως και δια κάθε άλλη οφειλή της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ προς το ΙΚΑ, έστω διακανονίζοντας την οφειλή.

Γ) Θα καταθέσει εξ ιδίων την εγγυητική επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού περίπου 32.000 ευρώ.

Δ) Θα καλύψει έστω με διακανονισμόν τις πάσης φύσεως τρέχουσες υποχρεώσεις (π.χ. προς τρίτους, προμηθευτές, ποδοσφαιριστές κ.λ.π.) της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ.

Ε) Θα καλύψει πάσης φύσεως έξοδα μεταβιβάσεως των μετοχών.

Στ) Θα απαλλάξει το ΔΣ από πάσης ευθύνης.

Ζ) Θα παραδώσει προσωπική εγγύησιν προς τον Πρόεδρον του ΔΣ δι΄όλα τα παραπάνω.”

ΑΘΗΝΑΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2007 Ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ

Τελευταία ανανέωση ( 11.07.07 )