46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΟΚ: Ανάψτε ένα κεράκι για το καραβάκι…

16 Οκτωβρίου 2011

46 χρόνια έκλεισε ο ΑΟΚ πριν λίγες μέρες, 46 χρόνια ιστορία χωρίς καμία αναφορά στην Δ’κατηγορία. Μακάρι η σελίδα της περιόδου 2011-12 να μην έχει αυτή την αναφορά, αλλά δυστυχώς όσο περνάν οι μέρες προς τα εκεί οδηγούμαστε με συγγραφέα τον Γερουλάνο και τίτλο την ψευτοκάθαρση…Η αγωνία για το μέλλον του ΑΟΚ αυξάνεται, ιδιαίτερα την στιγμή που δεν μπορείς να βγάλεις κανένα συμπέρασμα από τις απόψεις που ακούς από τους «αρμόδιους», τους οποίους και δεν μπορείς να έχεις και εμπιστοσύνη. Γιατί εσύ έχεις το συναίσθημα, ενώ αυτοί έχουν άλλα συμφέροντα και δεν έχουν στο λεξικό τους την συγκεκριμένη λέξη. Πολλά μπορείς να βρεις να πεις για όλους αυτούς, μα αυτή η μικρή ελπίδα που έχεις πως κάτι μπορεί να γίνει, ώστε τουλάχιστον να ξαναρχίσει να αναπνέει έστω και μηχανικά το καραβάκι δεν σ’ αφήνει να το κάνεις. Γιατί πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος, προσηλωμένος στην ιδέα που λέγεται ΑΟΚ και στην 46χρονη ιστορία του. Πρέπει να κρατήσεις δυνάμεις απ’όσες σου έχουν απομείνει, γιατί ακόμα έχεις μεγάλο δρόμο να διαβείς και το τέλος του δεν ξέρεις που θα σε βγάλει.
Κάθε μέρα και κάποιο νέο δεδομένο, και κάποιο νέο εμπόδιο που σε κάνει ακόμα πιο απαισιόδοξο για το μέλλον. Γιατί; Γιατί βλέπεις καθημερινά πως οι εχθροί σου αυξάνονται και οι φίλοι τα παρατούν, κι έχεις απέναντι σου ένα …κράτος που τα ‘χει βάλει μαζί σου επειδή εσύ ο μικρός και αδύνατος, και δεν μπορεί να χτυπήσει αυτούς που είναι πιο δυνατοί. Βλέπεις πως από την μια καταπατούνται οι νόμοι και σε τιμωρούν χωρίς αποδείξεις, αλλά μετά την τιμωρία θα έρθει η ώρα που με βάση και τη νομοθεσία που υπάρχει πιθανόν να πρέπει να πεθάνεις για να ξαναδημιουργηθείς από τις στάχτες σου. Αυτό κι αν είναι εξωφρενικό! Οι νόμοι που υπάρχουν δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμμαχοι σου, μιας και στο κομμάτι που αφορούν την όποια δικαίωση σου δεν εφαρμόζονται, αλλά θα εφαρμοστούν και θα ‘ναι εναντίον σου όταν θα σ’έχουν στείλει στα τάρταρα ο Γερουλάνος και η παρέα του. Και τότε θα χεις απέναντι σου ακόμα περισσότερους εχθρούς να καταπολεμήσεις…
Σήμερα που μιλάμε, ο ΑΟΚ υπάρχει κι αναπνέει στις καρδιές των πιτσιρικάδων που προπονούνται υπό την καθοδήγηση του Νίκου Καραμπιπέρη και του Σάκη Τσιρονίδη. Είναι αυτοί που κρατούν την σημαία μας ακόμα στον ιστό, παρόλο που δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη από τους διοικούντες(;).
Τα ψέματα τελειώνουν και ήρθε ο καιρός όλοι αυτοί που στο παρελθόν έχουν εκφράσει την αγάπη τους για τον ΑΟΚ να την αποδείξουν, γιατί ακόμα κι αν δεν είναι βέβαιο πως θα αγωνιστούμε στην Δ’ πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν έχει σημασία αν έχεις λεφτά ή όχι, σημασία έχει αν έχεις ΑΟΚτσήδικη καρδιά για να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου στο καραβάκι, να τρέξεις να πουλήσεις διαρκείας, να βοηθήσεις εθελοντικά σε κάποιο τομέα της ομάδος. Πολλούς θα ακούσεις να μιλούν σ’αυτή τη πόλη για τον ΑΟΚ, το θέμα είναι πόσοι από αυτούς μπορούν να σηκωθούν από το καναπέ τους και να κάνουν ένα βήμα παραπάνω… Να αγοράσουν ένα διαρκείας, να πουλήσουν άλλα 10 και να γίνουν ενεργοί φίλαθλοι. Γιατί με την οικονομική κρίση και την σκιά των μακροχρόνιων δικαστικών αγώνων, πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος δυνατός οικονομικός παράγοντας να αναλάβει την ομάδα. Η φράση ερασιτεχνική ομάδα είναι ξένη για τον ΑΟΚ, όμως όλα δείχνουν πως δυστυχώς πρέπει να την χωνέψουμε και να καταλάβουμε την έννοια της. Εραστής της τέχνης είναι ο ερασιτέχνης, και το καραβάκι θα χρειαστεί πολλούς τέτοιους που θα εκφράσουν τα συναισθήματα τους στην πράξη…
Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξυπνήσει ο πρόεδρος του ερασιτέχνη και να καταλάβει ότι δεν μπορεί άλλο να μας εμπαίζει. Μπορεί γι αυτόν να είναι τιμή και χαρά να τον αποκαλούν πρόεδρο, μα για μας που αγαπάμε το καραβάκι δεν είναι!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com