ΛΕΣΕΚ ΠΙΣ, Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΟΚ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

12 Μαρτίου 2009

Ο Λέσεκ Πις ή στρατηγός όπως ήταν το παρατσούκλι του, ανακηρύχτηκε ως ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών για τον ΑΟΚ στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε τον Μάιο του 2006 από το aokavalas.gr. Ο Πολωνός έδωσε μάχη με  ιερά τέρατα της ιστορίας του ΑΟΚ, τα οποία όμως αγωνίστηκαν στην ομάδα μας μέχρι το 1980 και όπως είναι αντιληπτό, πολλοί φίλαθλοι μας δεν  πρόλαβαν να δουν.  Στην συγκεκριμένη ψηφοφορία πήραν μέρος 1031 άτομα και τα αποτελέσματα της μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.
Ο Πολωνός ήρθε στον ΑΟΚ τον Γενάρη του 1997 και γρήγορα το όνομα του έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων μας (“Πις, Πις, Πις” – “είναι τρελός ο Πολωνός”)  αφού έβαλε το δικό του σημαντικό λιθαράκι στην πολύ καλή πορεία της ομάδος μας στα τέλη του 1990. Αγωνίστηκε με την φανέλα της Ελαφράς ταξιαρχίας του Βορρά για τριάμιση χρόνια, και πέτυχε 12 γκολ σε 31 συμμετοχές (περίοδος 1998-99) και 6 γκολ σε 28συμμετοχές (περίοδος 1999-2000). Αντίστοιχα, είχε 108 σουτ, 51 κερδισμένα φάουλ, 4 ασσίστ για γκολ και 99 σουτ, 29 κερδισμένα φάουλ, 4 ασσίστ για γκολ. .
Tι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα τόσα γκολ που έβαλε. Το κρέμασμα στον Αργυρίου (ΠΑΟΚ) από την γωνία της μεγάλης περιοχής, τα δύο γκολ με μακρινά φάουλ μέσα στο Χαριλάου(1-3), το φάουλ-γκολ από τα 38 μέτρα με τον ΠΑΟ και τόσα άλλα…Εκτός όμως από αυτά, ήταν ένας ποδοσφαιριστής που αγάπησε το καραβάκι, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα με την συμπεριφορά του ενώ είναι ξεκάθαρο πως ήταν ο παίκτης που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις μεγάλες επιτυχίες του ΑΟΚ σε όλα τα χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα μας. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που ποδοσφαιριστές μας, τον ευχαρίστησαν για τις τρομερές ασσίστ του, με τις οποίες σκόραραν αρκετές φορές.
Τώρα πλέον βρίσκεται στην Πολωνία στην ομάδα που τον βοήθησε να κάνει το πρώτο σημαντικό άλμα στην καριέρα του: IGLOPOOL DEBICA. H συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Πολωνίας και είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο ενώ ο Λέσεκ είναι προπονητής στην ομάδα των Νέων. Συχνά πηγαίνει στο γήπεδο όταν αγωνίζεται η Λέγκια και οι οπαδοί της δεν παραλείπουν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του. Όπως μας είπαν δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα φάουλ-γκολ του και το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά κόντρα στην Γκέτεμποργκ.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (31-5-2006)

Μετά από μια μεγάλη μάχη που δόθηκε μεταξύ νομάτων που έχουν προσφέρει πολλά στην 40χρονη ιστορία του ΑΟΚ, ο Λέσεκ Πις ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών για την αγαπημένη μας ομάδα. Με 157 ψήφους ο Πολωνός με το πλουσιότατο βιογραφικό κατέλαβε την πρώτη θέση ενώ στην δεύτερη βρέθηκε ο Νούλης Χαραλαμπίδης(133 ψήφοι), ο οποίος είχε πετύχει 42 γκολ με την φανέλα του ΑΟΚ, την οποία και φόρεσε σε 252 επίσημους αγώνες. Τους ακολούθησαν άλλα ιερά τέρατα της ιστορίας του ΑΟΚ, κυρίως των παλαιών καλών εποχών και πιο συγκεκριμένα οι Αν.Καραμπετάκης (87), Γ.Μάλλιος (83), Α.Μοδούρας (77) και Δ.Παρίδης (76). Αυτό αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι και οι παλιοί δεν ξέχασαν αλλά και οι νεότεροι γνωρίζουν ότι αυτή ομάδα έχει βγάλει αν μη τι άλλο ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν μερικά παράπονα για τα ονόματα που συμπεριλήφθηκαν στην λίστα μας, κάτι το οποίο είναι και συνηθισμένο σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες. Όμως, τόσο ο πολύ μικρός αριθμός των παραπόνων όσο και ο πολύ μεγάλος αριθμός των ψήφων συνηγορούν στο ότι έγινε μια πολύ καλή και αντικειμενική προσπάθεια ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό και να είναι άξιο λόγου κι αναφοράς.Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι τα αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν την μερίδα των φιλάθλων που ψήφισαν (1031), να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην ψηφοφορία αλλά και όλους τους ποδοσφαιριστές που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία του ΑΟΚ.

ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΟΚ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ; [1031 ψήφισαν]

Λ. ΠΙΣ (157) 15%
Ν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (133) 13%
Α. ΚΑΡΑΜΠΕΤΑΚΗΣ (87) 8%
Γ. ΜΑΛΛΙΟΣ (83) 8%
Α. ΜΟΔΟΥΡΑΣ (77) 7%
Δ. ΠΑΡΙΔΗΣ (76) 7%
Κ. ΛΙΟΛΙΟΣ (47) 5%
Λ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ (45) 4%
Π. ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ (44) 4%
Θ. ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ (42) 4%
Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ (31) 3%
ΣΤ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (31) 3%
Γ. ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ (29) 3%
Ρ. ΒΑΛΛΙΑΝ (20) 2%
Ι. ΓΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ (19) 2%
Κ. ΠΑΤΣΑΣ (16) 2%
Β. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ (15) 1%
Γ. ΠΕΓΚΛΗΣ (14) 1%
Π. ΚΟΪΒΕΡΟΓΛΟΥ (13) 1%
ΓΡ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ (11) 1%
Τ. ΤΣΑΠΑΝΙΔΗΣ (11) 1%
Ι. ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ (7) 1%
Α. ΒΑΓΙΑΣ (6) 1%
Ν. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (6) 1%
Μ. ΜΠΛΕΚΟΣ (6) 1%
Π. ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ (5) 0%

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com