Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή ονομασίας

15 Ιουλίου 2009

Προς την ΠΑΕ PUMA ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ

Αξιότιμοι κύριοι της ΠΑΕ,

Αποφασίσαμε να σας στείλουμε αυτή την “ηλεκτρονική” επιστολή προκειμένου να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με την επίσημη ονομασία του ιστορικού μας ΑΟΚ. Έχουν παρέλθει οκτώ έτη από τότε που η διοίκηση της ομάδας το 2001 πέτυχε την υπαγωγή της εταιρείας στο περίφημο άρθρο 44 και κατ επέκταση την οικονομική εξυγίανση της. Ως γνωστόν το “τίμημα” της απαλλαγής από τα χρέη ήταν μία τυπική αλλαγή ονομασίας. Οι τότε διοικούντες επέλεξαν ή αναγκάστηκαν να επιλέξουν το όνομα «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» το οποίο έκτοτε χρησιμοποιείται από την  εκάστοτε διοίκηση και την πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας  (εκτός των τοπικών). Η αλλαγή αυτή στο όνομα της ομάδας προκάλεσε τότε χλιαρές έως και ανύπαρκτες αντιδράσεις από το φίλαθλο κοινό της πόλης καθώς η ομάδα της Καβάλας δεν ήταν η μόνη που εντάχθηκε στο άρθρο 44. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και άλλα ιστορικά σωματεία  όπως η ΑΕΚ,  ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, η ΛΑΡΙΣΑ και άλλοι πολλοί και μάλιστα με χρέη πολλαπλάσια αυτών της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και  με την ίδια πάντοτε συνέπεια: την τυπική αλλαγή της ονομασίας τους. Όπως όμως με λύπη διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια, όλες αυτές οι ομάδες στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας, στα ΜΜΕ και στις επίσημες εκδηλώσεις -όπως και η πρόσφατη κλήρωση της SuperLeague – αναφέρονται με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ τους ονομασία. Όλες εκτός από τον αγαπημένο μας ΑΟΚ που σε πείσμα ή ολιγωρία κάποιων αποκαλείται ακόμη ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η παρούσα διοίκηση της ΠΑΕ, η οποία μέχρι στιγμής έχει επιτύχει απόλυτα στο έργο της ανεβάζοντας την αγαπημένη μας ομάδα στην «ελίτ»  του ελληνικού ποδοσφαίρου, ουδεμία ευθύνη φέρει για την αλλαγή αυτή του ονόματος που άλλωστε συνέβη περίπου μια δεκαετία πριν. Παρ όλα αυτά ο Καβαλιώτης φίλαθλος δίκαια πλέον απορεί αν η διατήρηση του «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» οφείλεται σε μια άνιση μεταχείριση των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου σε σχέση με τα «συμπάσχοντα» σωματεία ή σε μία αδράνεια της διοίκησης να αλλάξει και πάλι το όνομα χωρίς την ύπαρξη αυτού του -αν όχι προσβλητικού- σίγουρα ακαλαίσθητου και αντιαισθητικού «ΝΕΑ».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η ομάδα μας να ανακτήσει, όπως και οι υπόλοιπες, την ιστορική της ονομασία ή έστω μία παρεμφερή όπως Α.Ο.Καβάλα 1965,  ώστε οι νέες γενιές των Καβαλιωτών φιλάθλων να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ομάδα της πόλης με το όνομα που έκανε τις χιλιάδες των οπαδών της περήφανους εδώ και τόσα χρόνια και όχι ως το «μαύρο πρόβατο» του ελληνικού πρωταθλήματος. Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση σας.

ΥΓ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν υπάρχει καμία ένσταση για το «PUMA» το οποίο αφορά την παρούσα χορηγία της γνωστής αθλητικής εταιρείας.

Σας ευχαριστούμε,

η συντονιστική ομάδα και τα μέλη του  aokavalas.gr (1997).

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com