ΑΟΚΤΣΗΔΙΚΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη του ‘Αλφρεντ Χερνάγκλ στο Αοkavalas.gr!

    Συνέντευξη παραχώρησε ο Άλφρεντ Χέρναγκλ στο aokavalas.gr. Η πρώτη επικοινωνία έγινε όταν ήρθε σε επαφή με το aokavalas.gr, μια συνεργάτιδα του που θέλησε να μάθει πως θα παραλάβει το DVD του ΑΟΚ και να πάρει ότι άλλα στοιχεία υπάρχουν για την παρουσία του Άλφρεντ στην ομάδα μας, μιας και εδώ και λίγο καιρό ο εν λόγω ποδοσφαιριστής γράφει βιβλίο για την ποδοσφαιρική καριέρα και την ζωή του. Ο Αυστριακός μέσος αγωνίστηκε στην ομάδα του ΑΟΚ στην πολύ καλή και αξέχαστη περίοδο του 1996-97, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που πολλοί έκαναν λόγο για ένα από τα καλύτερα δίδυμα ξένων παικτών (μαζί με τον Ε.Σουκασιάν).

– Άλφρεντ είναι μεγάλη η χαρά μας που επικοινωνούμε μαζί σου μετά από 9 χρόνια. Με τι ασχολείσαι αυτόν τον καιρό;
– Γεια σας και η χαρά είναι και δική μου που επικοινωνώ μαζί σας και με φέρνετε σε επαφή με την Καβάλα. Εδώ και ένα χρόνο σταμάτησα το ποδόσφαιρο και πλέον είμαι προπονητής σε ακαδημίες στο ‘Ινσμπρουκ ενώ το καλοκαίρι ήμουν υπεύθυνος σε τουρνουά για μικρά παιδιά που θέλουν να μάθουν ποδόσφαιρο. Επίσης, είμαι και πρεσβευτής της πόλης του ‘Ινσμπρουκ για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008 (Αυστρία – Ελβετία), και σίγουρα η επιλογή μου για μια τέτοια θέση ήταν ιδιαίτερα τιμητική για μένα και ελπίζω ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή διοργάνωση.  

-Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θυμάσαι όταν φέρνεις στο μυαλό την περίοδο που αγωνίστηκες με τα χρώματα του ΑΟΚ;
-Σίγουρα πέρασα πολύ καλά στην ομάδα της Καβάλας, μιας και τότε είχαμε ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο κατέλαβε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα ενώ και η συμπαράσταση-αγάπη του κόσμου ήταν συγκινητική. Θυμάμαι ότι τότε είχαμε πάρει πολλές νίκες σε εκτός έδρας παιχνίδια αλλά και μέσα στην Καβάλα ήμασταν πολύ δυνατοί. Βλέποντας το επίθετο σου, θυμήθηκα επίσης και τον αρχηγό της ομάδος τότε, τον Κώστα Βακιρτζή και θέλω να του στείλω τα χαιρετίσματα μου. 

-Υπήρχαν αρκετοί φίλαθλοι του ΑΟΚ που όταν ρωτούσαν για το DVD που δημιούργησε το Aokavalas.gr, το πρώτο πράγμα που ήθελαν να μάθουν ήταν αν περιέχεται μέσα το γκολ που πέτυχες με ψαλιδάκι κόντρα στον Απόλλων…
-Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για το υπέροχο dvd που μου στείλατε που είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια και γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο χρειάστηκε πολύ δουλειά. Σίγουρα το γκολ που αναφέρεστε  θα το θυμάμαι για πάντα, μιας και είναι από τα ωραιότερα που έχω βάλει και χαίρομαι που ούτε και οι φίλαθλοι της Καβάλας δεν το ξέχασαν. Δεν σας κρύβω ότι χάρηκα πολύ που το έχετε και σε βίντεο μέσα στο aokavalas.gr, και μου το έδειξε η συνεργάτιδα μου. 

-Κλείνοντας, Άλφρεντ θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους του ΑΟΚ;
– Θέλω να στείλω τα χαιρετίσματα μου τόσο στα μέλη του Αοkavalas.gr  όσο και σε όλους τους Καβαλιώτες. Να είστε σίγουροι ότι η Καβάλα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί μπορεί να έμεινα μόλις μια χρονιά αλλά δεν καταφέραμε και λίγα. Έχω μάθει ότι ο ΑΟΚ αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην τρίτη κατηγορία, κάτι που σίγουρα με λύπησε και θέλω να ευχηθώ να επανέλθει στην Α’Εθνική γιατί δεν νομίζω ότι του αξίζει η τωρινή κατάσταση. 

Άλφρεντ σε ευχαριστούμε τόσο για την συνέντευξη, όσο και για αυτά προσέφερες στην αγαπημένη μας ομάδα.