ΑΟΚΤΣΗΔΙΚΑ ΝΕΑ

OI ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ…

    Χαρά και ωραίες αναμνήσεις προκάλεσε η παρουσία του Γιώργου Πεγκλή την Κυριακή στο Δημοτικό στάδιο. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου καθώς ήρθε για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη μας και δεν θα μπορούσε παρά να έρθει και να δει και τον αγαπημένο του ΑΟΚ. Βέβαια, οι παραστάσεις που του έχουν μείνει από το γήπεδο μας δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές κάτι που τόνισε κι αυτός στην μικρή συνομιλία που είχαμε μαζί του.
     Όταν τον ρωτήσαμε αν προμηθεύτηκε το DVD του aokavalas.gr, μας απάντησε καταφατικά πως του το έστειλε κάποιος φίλος του Καβαλιώτης προσθέτοντας ότι του προκάλεσε πολύ ωραίες αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, μας ανέφερε ότι ενθουσιάστηκε βλέποντας τα πλάνα από τον κόσμο στις κερκίδες που δεν έπεφτε καρφίτσα και φυσικά για την χρονιά του 1996-97 όταν και η Καβάλα έχοντας στο τιμόνι τον Γ.Παράσχο πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη πορεία. Τέλος, δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήρια του για την πολύ καλή προσπάθεια για την δημιουργία του dvd που όπως είπε το έχουν πάρει κι άλλοι παλιοί του συμπαίκτες ενώ τόνισε ότι η θέση της Καβάλας που θα την έχει πάντα στην καρδιά του είναι στην Α’Εθνική και μακάρι σύντομα να βρεθεί εκεί που της αξίζει.
     Όλα όσα αναφέραμε σίγουρα για άλλους είναι φράσεις ταμπού που τις έχουμε ακούσει κι άλλες φορές αλλά όταν μιλάς για τον Γ.Πεγκλή σίγουρα ξέρεις ότι όλα αυτά τα νιώθει και τα εννοεί, μιας και το απέδειξε με την προσφορά του στην ομάδα. Άλλωστε πάνε 6 χρόνια από τότε που έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του ΑΟΚ (28/5/2000 Καβάλα – Παναθηναϊκός 1-4), και πώς να ξεχάσεις εκείνη την στιγμή μετά το τέλος του αγώνα που βουρκωμένος αγκαλιάζει τον Γ.Παπαιωάννου μην μπορώντας να πιστέψει ότι η ομάδα έπεσε κατηγορία. Πώς να ξεχάσεις την συνέντευξη του μετά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή όταν η Καβάλα κέρδισε την παραμονή και εκείνος συγκινημένος και χαρούμενος ευχαριστούσε τον κόσμο και τόνιζε: «Αυτή η ομάδα έχει μάθει να παλεύει και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά παραμένοντας στην Α’Εθνική. Αφού δεν πέσαμε φέτος με τόσο κακό ξεκίνημα, δεν θα πέσουμε ποτέ!». Πώς να ξεχάσεις τα χιλιόμετρα που κατάπινε στο κέντρο του γηπέδου και για αυτό και το παρατσούκλι του ήταν «μηχανάκι»…
     Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο 33χρονος Γ.Πεγκλής ήρθε τον Γενάρη του 1995 στην ομάδα μας από τον Ηρακλή και φόρεσε για πέντε χρόνια την φανέλα με το καραβάκι στο στήθος. Αγωνίστηκε σε 112 αγώνες στην Α’Εθνική ενώ τόσο όταν ήρθε όσο κι όταν αποχώρησε, προπονητής του ΑΟΚ ήταν ο Γ.Παράσχος. Έπειτα πήγε στην Κύπρο όπου βρίσκεται και σήμερα που αγωνίζεται στον Άρη Λεμεσού ενώ προηγήθηκαν οι ΑΕ Πάφου, Παραλίμνι και Ολ.Λευκωσίας.