ΑΟΚΤΣΗΔΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Kelvin Sebwe μιλάει αποκλειστικά στο www.aokavalas.gr για την επιστροφή του στην εθνική Λιβερίας !!!

Σήμερα 29/08 το μεσημέρι η ομάδα του www.aokavalas.gr επικοινώνησε με τον Kelvin Sebwe και του έκανε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την κλήση του στην εθνική Λιβερίας. Το θέμα της επιστροφής του ποδοσφαιριστή της Καβάλας στην εθνική Λιβερίας ανέδειξε πρώτο το site μας σε ότι αφορά τον ελληνικό χώρο πληροφορώντας συνεχώς τoν φίλαθλο κόσμο για τις εξελίξεις και έχοντας καθημερινή επικοινωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λιβερίας για καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Ερ.: Τελικά ισχύει η κλήση σου στην εθνική Λιβερίας;

Απ.: Ναί, μάλλον θα φύγω αύριο από την Καβάλα για την Λιβερία.

Ερ.: Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα έχεις την τιμή να είσαι ο αρχηγός της ομάδας. Αληθεύει αυτό;

Απ.: Ναί, όντως αυτό είναι αλήθεια.

Ερ.: Πώς αισθάνεσαι που μετά από τόσο καιρό θα ξαναφορέσεις την φανέλα της εθνικής Λιβερίας;

Απ.: Ωραία. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα με την εθνική ομάδα της χώρας μου. Παρά την απουσία μου από τα αγωνιστικά της ομάδας δεν σταμάτησα ποτέ να ενημερώνομαι και γνωρίζω ότι η ομάδα δεν πήγαινε και πολύ καλά. Όμως τώρα κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά. Ο κόσμος στην Λιβερία πιστεύει πολύ σε μένα και στις ικανότητες μου και επιθυμούσε την επιστροφή μου. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η ποδοσφαιρική μου εμπειρία καθώς και ότι είμαι και ο πιο παλιός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής και έχει δώσει πολλά παιχνίδια με αυτή.

Ερ.: Πιστεύεις ότι η εθνική Λιβερίας μπορεί να τα πάει καλά στα προκριματικά του Africa Nations Cup;

Απ.:  Πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε καλά. Πρέπει όμως πρώτα να δω τους συμπαίκτες μου και κυρίως αυτούς που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Λιβερίας για να μπορώ να μιλήσω καλύτερα.

Kelvin σε ευχαριστούμε πολύ που μας μίλησες για την επιστροφή σου στην εθνική Λιβερίας.

Θέλω κι εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνετε και μάλιστα όταν πριν από μερικές ημέρες με ενημέρωσαν ότι το site αναφέρει την είδηση για την επιστροφή μου στην εθνική Λιβερίας χάρηκα πάρα πολύ. Το επισκέφτηκα και ο ίδιος μου.

Kelvin σε ευχαριστούμε για άλλη μια φορά και ευχόμαστε καλή τύχη σε εσένα και στην ομάδα σου.

Τις επόμενες μέρες θα φτάσει ο Sebwe στη Λιβερία.

Η τελική λίστα ανακοινώθηκε και φυσικά μέσα σε αυτή είναι και ο Kelvin Sebwe. Σας παραθέτουμε το κείμενο που αναφέρει τους ποδοσφαιριστές της εθνικής Λιβερίας.

MONROVIA, August 28 –The head coach of the Liberia National Team, the Lone Star, Frank Jericho Nagbe, has released a list of twenty-five (25) players for next week’s away match against Equatorial Guinea for the 2008 African Nations Cup Finals in Ghana,.  Frank Jericho Nagbe, head coach; David Nimely, deputy coach, Christopher Doh, Trainer, Benedict W. Wreh, Sr. Administrative Manager, Philderald Pratt, Jefferson Zoegbeh, Medic, and Abraham Kaba, Masseur.

The players are: Louis Crayton (Switzerland), Murphy Nagbe (Indonesia), Steve Mennoh (Indonesia), Esaiah Benson (Indonesia), Kelvin Sebwe (Greece), Francis Grandpa Doe (Greece), Anthony Lafford (South Africa), and Perry Kollie (Indonesia).

The local-based include Solomon Wesseh, Gizzi Dorboh, Eric Weeks, George Baysah, Omega Roberts, Frank Nagbe Jr., Melvin King, Jerry Bing, Nuzohn Kulala and Sengbe Kennedy. Others include Solomon Grimes, John Kollie, Prince Garwo, Augustine Kettor, Jacob Toe, Shelton Barlee, Zah Krangai and Junior Wilson. Players Louis Crayton, Kelvin Sebwe, Anthony Langford, and Francis Grandpa Doe are expected to arrive in the country early next week before the team’s departure.

The team was expected to leave for camp yesterday outside Monrovia.

Η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων του ΑΟΚ

Ιδιαίτερα καυστικός προς την προηγούμενη διοίκηση και απαιτητικός τόσο από τους φιλάθλους όσο και από τους τοπικούς φορείς, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ομάδος Γ.Ακτύπης στην σημερινή συνέντευξη τύπου. Επίσης, εξήγησε τους λόγους που ήρθανε αυτός και οι συνεργάτες του να αναλάβουνε με αξιοπρέπεια και στόχους τα ηνία του ΑΟΚ.

«Βρήκαμε την ομάδα να αγωνίζεται χωρίς κανένα στόχο και σε φάση διάλυσης καθότι ήταν όπως γνωρίζεται όλοι πάρα πολύ καλά και όσοι δεν το γνωρίζουνε να το καταλάβουνε καλύτερα σήμερα, απλήρωτοι σχεδόν για έναν ολόκληρο χρόνο οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΕ και εκτός της αγωνιστικής ανυπαρξίας η ομάδα άρχισε να γελοιοποιείται μέσα στο γήπεδο, μέχρι που έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιήσει και αναπληρωματικό τερματοφύλακα σε θέση στόπερ και σε θέση εξτρέμ και να μας γράφουνε όλες οι εφημερίδες της Ελλάδος.
   Όλοι γνωρίζεται και ακούγατε όλο αυτό το διάστημα το γνωστό παραμύθι ότι θα έρθει ο θείος από την Ουκρανία, ο οποίος θα σώσει την ομάδα και κάντε υπομονή γιατί έρχεται, αυτόν τον κύριο δεν τον είδαμε ποτέ.
Βλέποντας λοιπόν όλο αυτό το ρεζιλίκι και αυτή την εξαθλίωση, αγωνιστικά και υπαρξιακά του ΑΟΚ και ενώ έπρεπε να βρίσκονται κανονικά σ΄αυτή τη θέση την δικιά μου σήμερα και των ιδιοκτητών μας, όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί όλες αυτές τις δεκαετίες, από τον κόσμο της Καβάλας, είτε ήτανε επιχειρηματίες, είτε ήτανε πολιτικοί, όλοι αυτοί, όλο αυτό το διάστημα γυρίσανε την πλάτη στην ομάδα και αδιαφόρησαν, γι αυτό τον λόγο ευαισθητοποιήθηκαν επιχειρηματίες Καβαλιώτες και μη, από την Αθήνα, πήραν την απόφαση να αναλάβουν με αξιοπρέπεια και στόχους την τύχη της ομάδος και να την οδηγήσουν ξανά στις επιτυχίες με έναν και μοναδικό στόχο, την Α΄ εθνική.
   Θέλουμε να συσπειρώσουμε και πάλι γύρω από την ομάδα τους αγαπημένους μας φιλάθλους και όλους τους Καβαλιώτες για το καλό και της ομάδος και της πόλης.Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμα το δικό μας και άλλοι και είμαι διατεθειμένος να μοιραστώ μαζί τους και τις αγωνίες και τις χαρές γι’ αυτή την ομάδα.
   Τέλος θέλω να κάνω μια έκκληση γιατί μέχρι στιγμής ενώ η προσπάθεια μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει αξιολογηθεί όπως έπρεπε, δαπανηθήκανε πάρα πολλά χρήματα για να έρθουν αυτοί οι παίκτες που όπως γνωρίζεται είναι 12, μερικοί παίκτες είναι πάρα πολύ μεγάλης αξίας και μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου και περισσότερο της πολιτείας της Καβάλας είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
    Να ξέρετε ότι ομάδα που έχει θέσει ως μοναδικό της στόχο να βγει φέτος πρωταθλήτρια αν δεν συνυπάρξει και δεν βοηθηθεί από τον κόσμος της και ειδικά από την πολιτεία της, είτε αυτός λέγετε υπουργός, είτε λέγονται βουλευτές, είτε λέγετε νομάρχης είτε λέγετε δήμαρχος και οτιδήποτε παράγοντες ασχολούνται με τα κοινά, δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, αυτοί οι άνθρωποι μέχρι στιγμής δεν είναι δίπλα μας.
Εύχομαι να ευαισθητοποιηθούνε και να έρθουν κοντά στην ομάδα, μην αναφέρω τόσα παραδείγματα όπως αυτό του Πανθρακικού που ο δήμος πληρώνει όλα τα έξοδα και η νομαρχία καλύπτει όλες τις μετακινήσεις και άλλων πολλών πόλεων».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος κ. Ακτύπης παρουσίασε τον προπονητή της ομάδας κ. Βαγγέλη Γούτη για τον οποίο μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το ήθος του, το πόσο αξιόλογος προπονητής είναι και την εμπιστοσύνη που του έχουν να φτάσει την ομάδα στην Α’ Εθνική.

Για τα νέα μετεγγραφικά αποκτήματα μίλησε για τον καθένα ξεχωριστά ξεκινώντας από τον Dieng Oumar μιας και είναι αυτός με το μεγαλύτερο βιογραφικό,…..«είχε πολλές προτάσεις από ομάδες τις Α’ Εθνικής, προτίμησε όμως λόγω φιλικών και προσωπικών σχέσεων να έρθει να βοηθήσει την ομάδα της πόλης μας. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε πάρα πολλούς συλλόγους στην Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Σαμπτόρια, έχει σηκώσει τρόπαιο Κυπέλλου UEFA, ήτανε αρχηγός της ολυμπιακής ομάδας της Εθνικής Γαλλίας και είναι ένας παίκτης πάρα πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Ο Filipe Candido ήρθε από την Λοκομοτίβ Σόφιας, είναι πορτογάλος, έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες τις Πορτογαλίας μέχρι 21 ετών.

Ο Ivanov Ivaylo έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Βουλγαρίας, επί 6 χρόνια τερματοφύλακας τις ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ήρθε πέρσι στον Κιλκισιακό, απογοητεύτηκε από την κατάσταση εκεί, πείστηκε από εμάς και ήρθε στην Καβάλα είναι ένας τερματοφύλακας ο οποίος με την εμπειρία του θα μας βοηθήσει πάρα πολύ.

Ο Αποστολάκης Κωνσταντίνος παίκτης Α’ Εθνικής αγωνίστηκε πέρσι όλο τον 2ο γύρο με την ομάδα του Ακράτητου, είναι ένας παίκτης πολλά υποσχόμενος και πολλές ομάδες τον έχουν στο στόχαστρο τους.

Ο Sereno Paulo θα τον δείτε και στις φανέλες και ως Guti έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας μέχρι 22 ετών.

Ο Ricarto Costa είναι και αυτός Πορτογάλος και βασικό στέλεχος της εθνικής Ελπίδων της Πορτογαλίας.

Ο Φούκης Θεοφάνης ένας νέος παίκτης που προήλθε από την Κέρκυρα και έχει πολύ καλές περγαμηνές.

Ο Παπαδόπουλος Θωμάς, τον πήραμε από την Κοζάνη, είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, κάθε χρόνο σκοράρει από 9 έως 12 γκολ, τον ζήτησαν πάρα πολλές ομάδες αυτός όμως δεν ήθελε να φύγει από την Κοζάνη εμείς όμως τον πείσαμε να έρθει.

Ο Bareto Paulo ή Χano, είναι και αυτός Πορτογάλος, είναι σέντερ φορ, και τα τελευταία 4 χρόνια είναι ο πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής Πορτογαλίας σημειώνοντας κάθε χρόνο από 18 έως 36 γκολ κάθε σεζόν.

Ο Camara Alkaly, παίκτης από την Μάλαγα Β’.

Ο Καραχάλιος Αλέξανδρος με συμμετοχή και αυτός στην Α’ Εθνική, νέος σε ηλικία παίκτης αγωνίστηκε πέρσι σε 5 παιχνίδια, έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής μας ομάδας των Νέων.

Και τέλος ο Μανάφης Γιώργος, γνώριμο πρόσωπο σε όλους σας, θελήσαμε να τον επαναφέρουμε στην ομάδα γιατί πιστεύουμε πάρα πολύ στην αξία του.

    Αυτοί είναι οι καινούριοι μας παίκτες και μαζί με αυτούς που κρατήσαμε, που κρίναμε ικανούς σε συνεργασία με τον προπονητή μας πάντα, θα συμπληρώσουμε το νέο ρόστερ του φετινού ΑΟΚ, με όνειρα και ελπίδες στο τέλος να σηκώσουμε την κούπα.

    Ο πρόεδρος κ. Ακτύπης μαζί με τον αντιπρόεδρο κ. Χατζηεμμανουήλ ευχαρίστησαν όλους τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους στην συνέντευξη τύπου και αφού βγήκανε οι καθιερωμένες φωτογραφίες των παικτών με τις φανέλες τους, τέθηκαν στην διάθεση των δημοσιογράφων και δέχτηκαν ερωτήσεις.

 «Μέσα από την ομάδα θα εκπληρώσουν οι νέοι παίκτες τις φιλοδοξίες τους»

Απόλυτα ικανοποιημένος φάνηκε ο προπονητής της ομάδας κ. Βαγγέλης Γούτης από τις μετεγγραφικές κινήσεις της διοίκησης, «θεωρώ να νέα παιδιά που ήρθανε στην ομάδα, όσο και αυτά που μείνανε, αποτελούνε ένα πολύ καλό ρόστερ ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος.

Οι μετεγγραφές που έγιναν στην ομάδα δεν έγιναν μέσα από επιλογές, ή να φέρουμε κάποιο όνομα, ήρθαν παιδιά που έχουν εμπειρία αλλά το βασικότερο είναι ότι ήρθαν παιδιά με δίψα και πάθος για διάκριση. Μπορώ να πω για έναν ποδοσφαιριστή που έμεινε στην ομάδα και είναι μεγάλος στην ηλικία και παραμένει το πάθος του και η δίψα του για διάκριση και αυτά τα παιδιά που ήρθανε έχουν δίψα για διάκριση και μέσα από την ομάδα μας θα πραγματοποιηθούν και τα όνειρα και η φιλοδοξία που έχουν, ήρθανε παιδιά με καλούς χαρακτήρες παιδιά που είναι αθλητές και πιστεύω πως όλοι μαζί με πολύ σκληρή δουλειά πιστεύω πως θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας», ενώ δεν φάνηκε να ανησυχεί καθόλου που το ρόστερ έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό, «εμείς πάνω σε αυτό δουλεύουμε, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όσο αφορά την χημεία της ομάδας, τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα παρουσία μας στα φιλικά παιχνίδια, σίγουρα δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε αλλά σίγουρα θα φτάσουμε στον στόχο μας».

Εμπιστοσύνη έδειξε στους αθλητές του που τον αποζημιώνουν καθημερινά στις προπονήσεις, «όλα τα παιδιά δουλεύουν και δείχνουν πολύ ζήλο, σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος γιατί όλα τα παιδιά θέλουν μια θέση στην ενδεκάδα».

«Αυτό ακριβώς ζητάμε αν δεν γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά, η ομάδα, ο κόσμος και η πολιτεία το αποτέλεσμα δεν θα είναι το θεμιτό».

 Την βοήθεια του κόσμου και της πολιτείας ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ κ. Ακτύπης ο οποίος όπως δήλωσε είναι διατεθειμένος να μοιραστεί με όλους τις αγωνίες και τις χαρές για το καλό της ομάδας, «κάλλιστα μπορεί ο δήμος, η νομαρχία, το Επιμελητήριο και διάφοροι φορείς, να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, εκτός όμως του οικονομικού είναι και ηθική συμπαράσταση που πρέπει να τους βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να είναι δίπλα σου. Αυτό ακριβώς ζητάμε αν δεν γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά, η ομάδα, ο κόσμος και η πολιτεία το αποτέλεσμα δεν θα είναι το θεμιτό».

«Προτού 3 μήνες αναλάβαμε την τύχη της ομάδος, στην ομάδα μέχρι εκείνη της στιγμή υπήρχαν οφειλές 350.000 σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και υπαλλήλους, 185.000 ευρώ στο ΙΚΑ, υπήρχανε πολλές οφειλές προς το δημόσιο και όποια πέτρα και αν γύρναγες στην Καβάλα θα σου έλεγε μου χρωστάει κάτι η ΠΑΕ, αυτή τη στιγμή που μιλάμε μέχρι και 31 Ιουλίου είναι όλα πληρωμένα και κάποιες άλλες οφειλές διακανονισμένες και όταν λέω πληρωμένα εννοώ παίκτες, προπονητές και υπάλληλοι».

«H ομάδα είχε κλείσει τις μετεγγραφές της προτού ξεκινήσει η προετοιμασία, κυκλοφορήσαμε τα διαρκείας και ακόμα δεν είδα κάποιον να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο, εμείς θα περιμένουμε».

«Nα σταματήσουν μερικοί την πιπίλα που λένε, κάτσε να δούμε την ομάδα πως θα πάει τις πρώτες αγωνιστικές».

Φωτογραφίες & Ρεπορτάζ Ι.Σιαπέρας – Καβάλα Σπόρ

Τελευταία νέα σχετικά με την υπόθεση του Kelvin Sebwe.

Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε σήμερα 22/08 από ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας αναφέρει ότι ο Sebwe κατά 90% θα κληθεί να παίξει για τη Λιβερία στο επόμενο παιχνίδι ενάντια στον Ισημερινό-Γουινέα που θα διεξαχθεί σε ημερομηνία μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Kelvin θέλει να ξαναφορέσει την φανέλα της εθνικής Λιβερίας !!!

Η είδηση προέρχεται από το επίσημο site της Λιβεριανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αφορά τον ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ Kelvin Sebwe. Διαβάστε σε μετάφραση το κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα.

Ο Kelvin Sebwe επιστρέφει στη Lone Star.

Ο Λιβεριανός μέσος Kelvin Sebwe λέει ότι θα επιστρέψει στην εθνική ομάδα. Ο Kelvin Sebwe είπε ότι έχει αποφασίσει να θάψει τις διαφορές με τους επικεφαλείς της ομοσπονδίας και να βοηθήσει τη χώρα να προκριθεί στα τελικά του Africa Cup of Nations που θα γίνουν το 2008 στη Γκάνα. Είπε στο ράδιο Star, μέσω του τηλεφώνου από τη βάση του στην Ελλάδα, ότι έχει ενθαρρύνει επίσης και άλλους Λιβεριανούς ποδοσφαιριστές μεγάλης εμβέλειας να επιστρέψουν στην ομάδα. Ο “μαέστρος” του κέντρου είπε ότι είναι σε επαφή με τους επικεφαλείς και του LFA και του Υπουργείου Αθλητισμού σχετικά με τη προκριματική φάση για το African Cup of Nations του 2008. Ο ποδοσφαιριστής ελπίζει ότι αυτές οι συζητήσεις, πέρα από την επιλογή των εδρευόντων στο εξωτερικό ποδοσφαιριστών, θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Αυγούστου. Ο Kelvin Sebwe είπε ότι μία νίκη για τη Lone Star ενάντια στη Γουινέα θα αποκαθιστούσε τη χαμένη ελπίδα του των φίλων του ποδοσφαίρου της χώρας.

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2006

http://www.liberiansoccer.com/Kevin_Sebwe_to_return_to_Lone_Star20060813.htm

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο πρώτων αγώνων για τα προκριματικά είναι οι εξής:

03-05/09/2006  Equatorial Guinea-Liberia , 06-08/10/2006  Liberia-Rwanda

Στις 17 Αυγούστου στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει και πάλι αναφορά στο όνομα του Kelvin Sebwe σχετικά με το πόσους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό πρέπει να καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός και αναφέρει τα εξής:

Ο διεθνής Λιβεριανός Kelvin Sebwe θέλει οι αρχές του ποδοσφαίρου να αυξήσουν τον αριθμό των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται για τη Lone Star στο πρώτο αγώνα του προκριματικού γύρου. Ο Kelvin Sebwe θέλει το LFA και το Υπουργείο Αθλητισμού να εξετάσουν την περίπτωση για τουλάχιστον 8 ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Είπε στο ράδιο Star από τη βάση του στην Ελλάδα ότι η Λιβερία πρέπει να κερδίσει το πρώτο αγώνα του προκριματικού γύρου.

http://www.liberiansoccer.com/Jericho_believes_in_local_players20080817.htm

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Sebwe έχει 63 συμμετοχές με την εθνική Λιβερίας και έχει πετύχει 12 τέρματα. Ντεμπούτο έκανε στον αγώνα Μάλι-Λιβερία για τα προκριματικά του African Nations Cup το 1988 σε ηλικία 16 ετών ενώ την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος της Λιβερίας.

AOK-ΑΓΡ.ΑΣΤΕΡΑΣ:1-0
Με εμφανή βελτίωση στην άμυνα παρου-σιάστηκε ο ΑΟΚ στο φιλικό με τον Αγρ.Αστέρα, τον οποίο και κέρδισε με 1-0. Οι παίκτες του Β.Γούτη ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους αλλά δεν απείλησαν αρκετά την εστία της ομάδος του Ευόσμου. Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες  ποιότητας μιας και η ζέστη ήταν αφόρητη τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους 300 φιλάθλους μας.

    Το σκορ διαμορφώθηκε στο 43′ όταν ο Σερένο εκτέλεσε φάουλ από την δεξιά γωνία της περιοχής και ο Θεοφάνους μετά από τραγικό λάθος την …έστειλε στα δίχτυα του. Ο ΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο μέρος, δεν έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να απειλήσει τον Ιβάνοφ ενώ και στο δεύτερο το σκηνικό ήταν παρόμοιο. Πέρα από το γκολ, η ομάδα μας απείλησε 2 φορές σε σουτ του Παπαδόπουλου και του Σκαρλάτου. Τέλος, για άλλη μια φορά έδειξαν καλά στοιχεία οι Πορτογάλοι (Σερένο – Μπαρέτο) ενώ φάνηκε ότι η ομάδα θέλει δουλειά για να δέσουν οι παίκτες. Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου, η ύπαρξη μόνο 3 Ελλήνων στην ενδεκάδα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι έληξε στο 75′ λόγω της …συσκότισης, αφού είχε αρχίσει στις 7

:00 γιατί άργησε να έρθει η ομάδα του Ευόσμου.
ΑΟΚ: Ιβάνοφ(46′ Αποστολίδης, 65′ Ψωμιάδης), Αποστολάκης(46′ Πινδώνης), Ντιέγκ, Βελίκοφ, Ρ.Κόστα(54′ Πιστικός), Μανάφης, Σέμπουε(70′ Τσουλφίδης), Καντίτο(61′ Φούκης), Σερένο(56′ Καραχάλιος), Παπαδόπουλος(46′ Σκαρλάτος), Μπαρέτο(65′ Β.Παπαδόπουλος) 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ     ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ     2006 – 07

ΘΥΡΕΣ

ΤΙΜΗ (ΕΥΡΩ)

4 (Για φοιτητές-στρατιώτες-          μέλη ΚΑΠΗ-λοιπούς φιλάθλους)

60
1-2-12 100

1-2-12 (Οικογενειακό)

150
7 (Σειρές Μ-Λ-Κ-Ι-Θ) 200
7 (VIP + δώρα) 500
Προεγγραφές στα γραφεία της ΠΑΕ:
Ύδρας 7 (2510-834130)
Ωράριο λειτουργίας:
09:00 – 14:00 & 18:00-20:00 (καθημερινές)

AOK – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:1-1
Με εμφανή τα προβλήματα ομοιογένειας, ειδικά στην άμυνα, ήρθε ισόπαλος ο ΑΟΚ με τον Πανθρακικό. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και δημιούργησε καλές ευκαιρίες για γκολ. Το 1-0 έγινε από τον διακριθέν Μπαρέτο που πήρε την μπαλιά από τον Καντίτο, γύρισε πολύ ωραία το σώμα του και νίκησε με σουτ τον Καρκάνη.     Το 1-1 έγινε ύστερα από λάθος του Καμαρά που σίγουρα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όπως και γενικότερα η άμυνα, στην οποία μόνο ο Πιστικός θύμιζε την περσινή ομάδα. Βέβαια, έλειπε ο Κώστας Τσαλίκης και ο Γ.Μανάφης λίγο πιο μπροστά. Ο Μπαρέτο έχασε την ευκαιρία να κάνει 2 τα γκολ του, τόσο σε τετ α τετ που σούταρε δυνατά λίγο άουτ όσο και σε σουτ έξω από την περιοχή, στο πρώτο ημίχρονο. Ο εν λόγω Πορτογάλος στο πρώτο μέρος ήταν μόνος του στην κορυφή της επίθεσης και βοηθούνταν από τον Καντίτο στα δεξιά και από τους επιτελικούς μέσους Παπαδόπουλο και Σερένο(κυρίως).

     Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν μαζί Μπαρέτο και Ναγιέφσκι για 10 λεπτά ενώ στην συνέχεια έμεινε μόνος ο Πολωνός, χωρίς να μπορέσει να προσφέρει. Από την άλλη, στο Β’ ημίχρονο ο ΑΟΚ έφτασε 2 φορές κοντά στο γκολ με κεφαλιές των Βελίκοφ και Πινδώνη.  Η ομάδα του Β.Γούτη ήταν καλύτερη από τους φιλοξενούμενους και δημιούργησε 4-5 ευκαιρίες για γκολ αλλά έδειξε ότι θέλει δουλειά ακόμη. Είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αλλά η βασική ενδεκάδα που ξεκίνησε στο πρώτο μέρος, συμπεριελάμβανε 8 νέους παίκτες και σίγουρα δεν έδειξε δεμένη ομάδα. Συμπερασματικά, ο Σέμπουε ήταν ο γνωστός και πάλι, οι Σερένο και Μπαρέτο έδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να βοηθήσουν ενώ καλά στοιχεία στο μικρό διάστημα που που έπαιξε έδειξε ο Καραχάλιος. Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι και μεταξύ τους ήταν οι Β.Δανιήλ και Μ.Ψωμιάδης.

ΑΟΚ: Iβάνοφ (45′ Ψωμιάδης, 74′ Αποστολίδης), Πιστικός (28′ Ρ.Κόστα),  Ντιέγκ, Καμαρά (80′ Τσουλφίδης), Αποστολάκης, Βελίκοφ, Σέμπουε(79′ Παπαδόπουλος Β.), Παπαδόπουλος(51′ Ναγιέφσκι), Σερένο(77′ Καραχάλιος), Καντίτο(51′ Πινδώνης), Μπαρέτο(65′ Φούκης) .

TO EΠΙΣΗΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Φ.ΚΑΝΤΙΤΟ

Απ’ότι φαίνεται τίποτα δεν ξεφεύγει από το aokavalas.gr…Σας παρουσιάζουμε το επίσημο βιογραφικό του Φ.Καντίτο. Στις φωτογραφίες βλέπετε τον Καντίτο στα γραφεία της Σπόρτινγκ από την οποία ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ενώ η δεύτερη είναι από προπόνηση. Ο Φελίπε γεννήθηκε στις 28/9/79, έχει ύψος 1.78, βάρος 74 κιλά και είναι επιθετικός.Στα 9 χρόνια στα οποία βρισκόταν στις Ακαδημίες τις Σπόρτινγκ πέτυχε 321 γκολ ενώ χρησιμοποιεί περισσότερο το δεξί του πόδι. Το 1999 πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (κάτω των 21) με την Εθνική Πορτογαλίας ενώ ήταν μέλος και της εθνικής κάτω των 15 ετών.[Eπίσημο Βιογραφικό]

ΑΓ. ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΑ
1987 / 1996 Ακαδημία SPORTING LIS.
1996 / 1997 II LIGA (Ισπανία) REAL MADRID B
1997 / 1998  Α’ Εθνική (Πορτογαλία) V. SETÚBAL
1998 / 2000 Α’Εθνική (Πορτογαλία) SALGUEIROS
2000 / 2002  Β’Εθνική (Πορτογαλία) FELGUEIRAS
2002 / 2004 Β’ & Γ’ Εθνική (Πορτογαλία) LEÇA
2004 / 2005  Γ’ Εθνική (Πορτογαλία) ACADÉMICO DE VISEU
2005 / 2006   Γ’ Εθνική (Πορτογαλία) IMORTAL
2005 / 2006  Α’ Εθνική (Βουλγαρία) LOCOMOTIV DE SOFIA

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4 ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΟΚ

                                                        ΜΙΝΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ Π.ΜΠΑΡΕΤΟ

    Μετά από ενδελεχή έρευνα στο διαδίκτυο, καταφέραμε να βρούμε τελικά τα αναλυτικά στοιχεία των δύο Πορτογάλων που απέκτησε ο ΑΟΚ πριν περίπου 2 βδομάδες.
    Ο κύριος λόγος που δυσκόλεψε την έρευνα μας είναι ότι και οι δύο αναφέρονται στα Πορτογαλικά site με τα παρατσούκλια τους και όχι με τα πραγματικά τους ονόματα.
    Mάλιστα η μεταγραφή των δύο παικτών στον ΑΟΚ υπάρχει και σε άρθρο της μεγάλης Πορτογαλικής εφημερίδας “RECORD”. Eπιπλέον,  καταφέραμε και ήρθαμε σε επαφή και με έναν πρώην συμπαίκτη του Μπαρέτο και αντίπαλο του Σερένο που μας είπε την γνώμη του και για τους 2 παίκτες ενώ ευχήθηκε να πετύχουν στη νέα τους προσπάθεια. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι ο εν λόγω παίκτης ενδιαφέρθηκε από μόνος του να μάθει νέα τους και επισκέφθηκε το aokavalas.gr .
 

Π.ΜΠΑΡΕΤΟ:  O Xano ή Paulo Baretto αγωνίστηκε πέρσι στην Tourizense η οποία και κατέλαβε την 3η θέση στην Β’κατηγορία της Πορτογαλίας (Γ’ Εθνική σε αντιστοίχιση με το Ελληνικό πρωτάθλημα). Ο Βaretto που αγωνίζεται σε θέση σέντερ φορ και φορούσε το νούμερο 77, σκόραρε 19 φορές στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε σε 26 αγωνιστικές ενώ πέτυχε και 2 γκολ στο Κύπελλο. Μάλιστα για το Κύπελλο, πέτυχε το χρυσό γκολ για την ομάδα του απέναντι στην Π.Φερέιρα που αγωνίζεται στην Α’Εθνική και με αυτό τον τρόπο η ομάδα του έκανε την έκπληξη και  απέκλεισε  την Φερέιρα μέσα στην έδρα της.
     Ο 26χρονος φορ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ακαντέμικα στην οποία και έπαιξε για 13 περιόδους, ενώ είχε πάρει και μεταγραφή στην Σαλαμάνκα στην οποία όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν αγωνιζόταν πριν 4 χρόνια στην Γ’ κατηγορία της Πορτογαλίας, πέτυχε σε 2 χρόνια 40 γκολ. Σύμφωνα με την Πορτογαλική εφημερίδα ”RECORD”, το συμβόλαιο του είναι για 2 χρόνια με τον ΑΟΚ αλλά υπάρχει και οψιόν ανανέωσης.
     Επίσης, για τον Βaretto μας μίλησε και ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στην Tourizense, Άντρι Κόστα ο οποίος και τόνισε ότι έχει στενή επαφή με τα δίχτυα, έχει εκρηκτικότητα και αν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση τότε σίγουρα μπορεί να βρει με ευκολία τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πετύχει σε ένα πρωτάθλημα πάνω από 15 γκολ. 

ΠΑΟΛΟ ΣΕΡΕΝΟ:  Έχει και ο ΑΟΚ τον …Guti του! Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Πάολο Σερένο (24/10/1983) με το παρατσούκλι Guti ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις Ακαδημίες της Σπ.Λισσαβόνας .  Στην συνέχεια μεταπήδησε στην Ντ. Αλβέρκα και από κει στην Αμπράντες η οποία και αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με την ομάδα του Μπαρέτο. Την περασμένη περίοδο ο Σερένο (με το νούμερο 22 στην φανέλα)  είχε 3 γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο.
    Kαι οι δύο πρώην ομάδες των δύο νέων παικτών του ΑΟΚ, ισοβάθμησαν με 43 βαθμούς στο περασμένο πρωτάθλημα, με την Τουριζένσε να καταλαμβάνει την 3η θέση και την Αμπράντες την 4η. Όπως διακρίνεται στο άρθρο της μεγάλης Πορτογαλικής εφημερίδας “Record”, το συμβόλαιο του παίκτη με τον ΑΟΚ είναι διάρκειας 3 ετών.
   Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε ο Άντρι Κόστα που αγωνίστηκε ως αντίπαλος με τον Σερένο, πρόκειται για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που διακρίνεται για την υψηλή τεχνική του και το πολύ δυνατό σουτ ενώ εξέφρασε την σιγουριά του ότι και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν μια ομάδα σαν την Καβάλα για να κάνει μια πολύ καλή χρονιά.
     Κλείνοντας να τονίσουμε ότι δεν είμαστε σε θέση φυσικά να προβλέψουμε αν τόσο οι δύο Πορτογάλοι όσο και οι δύο Σενεγαλέζοι προσφέρουν τα αναμενόμενα στον ΑΟΚ, αλλά  ότι τα στοιχεία τους αναλυτικά και αποκλειστικά τα βρήκαμε στις Record και L’Equipe (αντίστοιχα) αν μη τι άλλο προσφέρουν μια διαφορετική και αισιόδοξη νότα για τον ΑΟΚ της Γ’Εθνικής…

ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΚΟΣΤΑ ΚΑΙ Φ.ΚΑΝΤΙΝΤΟ
Σε αυτό το δεύτερο άρθρο της 19 Ιουλίου από την εφημερίδα RECORD, υπάρχει αναφορά για την μεταγραφή των Ρικάρντο Κόστα και Φελίπε Καντίντο. Συγκ

εκριμένα αναφέρεται ότι έκλεισαν στην Καβάλα για 2 χρόνια, μετά τους Μπαρέτο και Σερένο. Η προηγούμενη ομάδα του Ρ.Κόστα(αριστερός αμυντικός μέσος) ήταν η Πορτοσαντένσε (Κατηγορία ΙΙ )  ενώ του Φ.Καντίτο η Ιμόρταλ(Κατηγορία ΙΙ ). Επίσης στην RECORD αναφέρεται ότι η Καβάλα έχει σκοπό να επιστρέψει στην Α’Εθνική σε 2 χρόνια!
Μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε τόσο το άρθρο της RECORD όσο και της O’JOGO  αν κάνετε κλικ στην εικόνες…
 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ     ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ     2006 – 07

ΘΥΡΕΣ

ΤΙΜΗ (ΕΥΡΩ)

4 (Για φοιτητές-στρατιώτες-          μέλη ΚΑΠΗ-λοιπούς φιλάθλους)

60
1-2-12 100

1-2-12 (Οικογενειακό)

150
7 (Σειρές Μ-Λ-Κ-Ι-Θ) 200
7 (VIP + δώρα) 500
Προεγγραφές στα γραφεία της ΠΑΕ:
Ύδρας 7 (2510-834130)
Ωράριο λειτουργίας:
09:00 – 14:00 & 18:00-20:00 (καθημερινές)