ΑΟΚΤΣΗΔΙΚΑ ΝΕΑ

DVD 40 XΡΟΝΙΑ ΑΟΚ … “ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!”

Τον γύρο του κόσμου έκανε το διπλό dvd του aokavalas.gr που ξύπνησε τις ωραίες και ένδοξες στιγμές της αγαπημένης μας ομάδος και έκανε πολλούς Καβαλιώτες αν μη τι άλλο να ανατριχιάσουν και να αναπολήσουν το παρελθόν. Κάποιοι είπαν ότι αυτό το dvd «έσωσε» μια ιστορία, κάποιοι άλλοι θέλησαν να το δείξουν στα παιδιά τους που δεν πρόλαβαν να δουν τον ΑΟΚ στην Α’Εθνική και δεν τα συγκινεί καθόλου η τωρινή κατάσταση. Κάποιοι άλλοι ζωντάνεψαν στο μυαλό τους εκείνες τις ωραίες Κυριακές που η πόλη πανηγύριζε, που έδινε ραντεβού στο γήπεδο και καμάρωνε βλέποντας το καραβάκι να  παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να κερδίζει στα μεγάλα σαλόνια της Α’Εθνικής.
Το dvd είναι αλήθεια ότι κατέγραψε και πολλά χιλιόμετρα…Από τον Χ.Μπάριος που του το στείλαμε στην Ουρουγουάη, τον Λέσεκ Πις στην Πολωνία, τον Άλφρεντ Χέρναγκλ στην Αυστρία, τον Αλ.Γιαμαλίδη στην Βουλγαρία, τον Γκ.Τσούμιτς στην Σερβία ως τους δεκάδες ανώνυμους Καβαλιώτες στον Καναδά, την Αμερική, την Αγγλία και την Γερμανία… Οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ το πήραν μαζί τους στα παιχνίδια που έδωσαν στον Καναδά ενώ και πάρα πολλοί ήταν αυτοί που αν και πριν χρόνια έφυγαν από την Καβάλα, ζήτησαν να το παραλάβουν. Ποιους να πρωτοαναφέρεις; Tον Γ.Πεγκλή, τον Γ.Κόλτση, τον Κ.Ιωσηφίδη, τον Γ.Παράσχο ή τους δικούς μας Κ.Λιόλιο, Δ.Βρύζα, Σ.Χρυσαλίδη, Β.Καπετανίδη, Π.Κούντουρα, Ν.Τοπούζη, Στ.Ιγνατιάδη, Κ.Βακιρτζή, Μ.Σπανίδη, Γ.Μάλλιο αλλά και μερικούς άλλους που το προμηθεύτηκαν μέσω τρίτων. Κι από κει και πέρα, εκατοντάδες ανώνυμους Καβαλιώτες που για 4 μήνες μας «ανάγκασαν» να τρέχουμε και να φτιάχνουμε dvd για να τους τα παραδώσουμε.
    Τα περισσότερα βέβαια δόθηκαν μέσα στην πόλη της Καβάλας αλλά και όπου αλλού υπάρχουν συμπατριώτες μας: Ξάνθη, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Βόλο, Λάρισα, Γιαννιτσά, Αθήνα, Ηράκλειο, Πάτρα και Ρόδος. Έβλεπες ανθρώπους που βιάζονταν να το παραλάβουν και δεν μπορούσαν να περιμένουν μια βδομάδα. Κι όλα αυτά παρόλο που προβλήθηκε και τρεις και τέσσερις φορές από την τηλεόραση της Πρωινής, μιας και το ζητούσαν οι τηλεθεατές. Επιπλέον, το παρέλαβαν και άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τον ΑΟΚ αλλά είτε τον συμπαθούσαν είτε είναι συλλέκτες σε ότι έχει σχέση με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό ειδικά μετά την αναφορά για το dvd που είχε η εφημερίδα Sportime και ο δημοσιογράφος Δ.Τσακίρης, αν και εμείς αργήσαμε να το αντιληφθούμε.
Τέλος, το παρέλαβαν τόσο παλιοί παράγοντες όπως ο Γ.Παπαϊωάννου κι ο Χρ.Τουτουντζίδης όσο και οι επίσημες αρχές του Νομού, όπως ο Στ.Ερριφυλίδης, ο Θ.Καλλιοντζής, ο Γ.Καλαντζής (με το «έτσι θέλω» το πήρε από γνωστό ΑΟΚτσή) αλλά και ο Δήμαρχος Παγγαίου Π.Σιμούδης. Μέχρι κι ο πρώην Δήμαρχος Λ.Αθανασιάδης έδειξε ενδιαφέρον για το dvd, προτείνοντας μάλιστα να μας βοηθήσει με το δικό του αρχείο από παλαιότερους αγώνες.
    Τι κι αν κάηκε το αντιγραφικό μας, τι κι αν παρατήσαμε τις δουλειές μας, τι κι αν με δικά μας έξοδα το δώσαμε χωρίς αντάλλαγμα σε ανθρώπους που προσέφεραν στην ομάδα…Η καλύτερη ανταμοιβή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που λόγω της δυσκολίας πρόσβασης στο διαδίκτυο έψαχνε παντού για να το προμηθευτεί. Τι να πρωτοθυμηθείς, ότι πηγαίναμε για καφέ έχοντας μερικά κομμάτια για να τα δώσουμε σε συγκεκριμένα άτομα και τελικά τα δίναμε σε άλλους που τα ζητούσαν επίμονα βλέποντας τα  εκείνη την ώρα…. Ή έναν ηλικιωμένο κύριο που κατάφερε και μας βρήκε μετά από πολύ κόπο και μόνο που δεν δάκρυσε όταν το παρέλαβε ευχαριστώντας μας για την προσπάθεια.
Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν υπήρχε κάποιο κατάστημα που πωλούνταν τα dvd ή αν τα πουλούσαμε στο γήπεδο αλλά το ότι ακόμα υπάρχει ζήτηση, αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι ούτε ο ΑΟΚ είναι αυτός που βλέπουμε τα τελευταία 5 χρόνια, ούτε και ο κόσμος του είναι οι 300 που τον παρακολουθούν στο Αν.Καραγιάννη. Η κούραση μπορεί να ήταν μεγάλη αλλά όταν κάνεις κάτι με μεράκι και βλέπεις ότι έχει πετύχει, ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται από την πρώτη στιγμή, δεν μπορείς παρά να είσαι ευχαριστημένος και χαρούμενος. Μακάρι να τις ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές, με ένα ακόμα dvd όταν πλέον θα έχουμε επανέλθει εκεί που αρμόζει η ιστορία μας…
 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!